platform voor public governance, audit & control
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Samenvoegen provincies levert tot 70 miljoen euro op

TPC op

Linkedin

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.

Naar Linked In

Onderdeel van: EICPC

eicpc logo

Nieuws


Samenvoegen provincies levert tot 70 miljoen euro op


Door: Haarlem105
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50

Het samenvoegen van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland kan jaarlijks een besparing opleveren tot 70 miljoen euro. Dat staat in een begeleidende brief bij het ontwerpvoorstel voor de herindeling dat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken maandag heeft gepubliceerd. Volgens de bewindsman biedt de samenvoeging kansen om effectiever en effici├źnter te gaan werken.

Oorspronkelijk was het plan om de fusie in 2015 rond te hebben, maar in april besloot Plasterk de drie provincies een jaar extra de tijd te geven. In het nieuw te vormen landsdeel wonen 4,3 miljoen mensen. Er kan tot en met 16 oktober worden gereageerd, daarna komt er een echt wetsvoorstel. Waar de hoofdstad komt van de 'superprovincie', is nog onbekend. De nieuwe provincie heet voorlopig Noordvleugel.

Gepubliceerd op: dinsdag 18 juni 2013 om 10.52
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50


Nieuws

Pijnpunten bij de controle van jeugdzorgorganisaties

woensdag 8 januari 2020 om 08.40
De accountantskosten van jeugdzorgorganisaties zijn veel hoger dan die van andere zorgorganisaties. Richard Knops, zelf tekenend accountant bij een grote jeugdzorginstelling, legt de toetsingscriteria van de geldverstrekkers (gemeenten en zorgverzekeraars) naast die van kwaliteitsbeoordelaars voor accountantskantoren en laat zien waar de pijnpunten zitten.
Lees verder op accountant.nl »