platform voor public governance, audit & control
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Utrechts fraude-onderzoek levert miljoenen op

TPC op

Linkedin

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.

Naar Linked In

Onderdeel van: EICPC

eicpc logo

Nieuws


Utrechts fraude-onderzoek levert miljoenen op


Door: www.binnenlandsbestuur.nl
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50

Een hernieuwd onderzoek naar verschillende vormen van fraude in een aantal Utrechtse wijken heeft wederom drie miljoen euro opgeleverd.

Breed kijken
Dat bedrag is opgebouwd uit terugvorderingen, boetes, beëindigingen en correcties van uitkeringen en toeslagen. Toekomstige besparingen worden op nog eens 1,5 miljoen euro geschat. Het wijkgerichte onderzoek 'Latus spectare' (breed kijken) is op verzoek van de gemeente Utrecht tussen mei 2012 en augustus 2013 uitgevoerd door het Regionaal Centrum Fraudebestrijding Midden Nederland, in de wijken Ondiep, Overvecht, Kanaleneiland en aan de Amsterdamsestraatweg. In het projectteam werkten onder andere de gemeente Utrecht, de politie, de Belastingdienst, Inspectie SZW en het UWV samen. In de betreffende wijken behaalde dat samenwerkingsverband al eerder resultaat. Het onderzoek is verlopen volgens een door de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) vastgestelde aanpak.

Lees meer>>

Gepubliceerd op: donderdag 10 april 2014 om 10.31
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50


Nieuws

Telegraaf: 'Accountants schikken in zaak Vestia'

maandag 27 januari 2020 om 11.46
Deloitte en KPMG, die eerder de boeken controleerden bij woningcorporatie Vestia, hebben volgens De Telegraaf ingestemd met een schikking van in totaal 84 miljoen euro. Daarmee zouden beide accountantskantoren van alle lopende rechtszaken rondom Vestia zijn verlost.
Lees verder op accountant.nl »