platform voor public governance, audit & control
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Kabinet vindt sanering ZBO's gewenst

TPC op

Linkedin

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.

Naar Linked In

Onderdeel van: EICPC

eicpc logo

Nieuws


Kabinet vindt sanering ZBO's gewenst


Door: www.binnenlandsbestuur.nl
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50

Het aantal ZBO's kan volgens het kabinet dalen van 118 naar tussen de 76 en 89. Daarmee krijgen uitspraken over ZBO's in het Regeerakkoord vorm.

Balans zoeken
Zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) hebben voor- en nadelen. Een nadeel is een gebrek aan transparantie door de beperkte verantwoordelijkheid van de betreffende minister voor het reilen en zeilen van de ZBO. Het op afstand staan van gespecialiseerde taken kan echter ook effici├źntie opleveren. Het kabinet wil een balans daartussen, door zo weinig mogelijk ZBO's te hebben en de resterende ZBO's goed te positioneren, stelt minister Stef Blok in een brief aan de Tweede Kamer. De zelfstandigheid van ZBO's mag daarnaast geen belemmering vormen voor samenwerking op rijksniveau en moet ook niet tot suboptimale werkwijzen leiden. Lees meer>>

Gepubliceerd op: donderdag 15 mei 2014 om 10.12
Laatste bijgewerkt op: donderdag 19 december 2019 om 16.50


Nieuws

Pijnpunten bij de controle van jeugdzorgorganisaties

woensdag 8 januari 2020 om 08.40
De accountantskosten van jeugdzorgorganisaties zijn veel hoger dan die van andere zorgorganisaties. Richard Knops, zelf tekenend accountant bij een grote jeugdzorginstelling, legt de toetsingscriteria van de geldverstrekkers (gemeenten en zorgverzekeraars) naast die van kwaliteitsbeoordelaars voor accountantskantoren en laat zien waar de pijnpunten zitten.
Lees verder op accountant.nl »