platform voor public governance, audit & control

Onderdeel van: EICPC

eicpc logo

RSS

De volgende RSS feed zijn voor TPC Online beschikbaar:


TPC op

Linkedin

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.

Naar Linked In

Nieuws van accountant.nl

Auditdienst Rijk onderzoekt klokkenluiderskwestie NPO

vrijdag 17 juni 2022 om 14.40
Het kabinet laat de Auditdienst Rijk onderzoek doen naar de gang van zaken rondom een melding van een klokkenluider bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dat meldt minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Media) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder op accountant.nl »

Taskforce moet boekhouding overheid weer op orde brengen

vrijdag 10 juni 2022 om 11.29
Om de boekhouding van de overheid weer op orde te brengen tuigt minister Sigrid Kaag van Financiën een 'taskforce' op. Die moet zorgen dat het kabinet teruggaat naar degelijk financieel beleid en een ordentelijk begrotingsproces.
Lees verder op accountant.nl »

Raad van State: kabinet zoekt grens overheidsfinanciën op

vrijdag 3 juni 2022 om 11.15
Het kabinet heeft de grens van een acceptabele hoeveelheid uitgaven bereikt met de miljardeninvesteringen die het heeft aangekondigd in de Voorjaarsnota, zegt de Raad van State (RvS). Dat kan tot problemen leiden, gezien de "aanzienlijke economische en budgettaire risico’s van dit moment". Daardoor is "zeker niet uitgesloten" dat de overheidsuitgaven verder achteruitgaan.
Lees verder op accountant.nl »

RJ-Uiting 2022-7: Aanpassingen in hoofdstuk 660 Onderwijsinstellingen

woensdag 1 juni 2022 om 10.00
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2022-7: 'Aanpassingen in hoofdstuk 660 Onderwijsinstellingen als gevolg van wijzigingen in de Regeling jaarverslaggeving onderwijs' uitgebracht.
Lees verder op accountant.nl »

Woningcorporatie Vestia splitst zich op, naam verdwijnt

woensdag 25 mei 2022 om 13.26
Woningcorporatie Vestia splitst op in drie nieuwe woningcorporaties. Dat zijn Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt met ingang van volgend jaar.
Lees verder op accountant.nl »

SER: meer uren werken in onderwijs en zorg tegen personeelskrapte

woensdag 25 mei 2022 om 11.55
Er zijn verschillende manieren om de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang op korte termijn te verminderen.
Lees verder op accountant.nl »

Diverse algoritmes overheid werken volgens Rekenkamer ondermaats

donderdag 19 mei 2022 om 18.00
De Algemene Rekenkamer constateert dat diverse algoritmes van de overheid niet aan de basiseisen voldoen. Zes van de negen onderzochte uitvoeringsorganisaties scoorden ondermaats, door onder meer vooringenomenheid, datalekken of ongeautoriseerde toegang.
Lees verder op accountant.nl »

Rekenkamer: Uitvoering en controle NOW op orde

woensdag 18 mei 2022 om 16.57
De Algemene Rekenkamer geeft de minister van SZW en het UWV een compliment voor de wijze waarop deze regeling is uitgevoerd en hoe de controle erop is ingericht. De controle door accountants kan volgens de Rekenkamer nog beter.
Lees verder op accountant.nl »

Rekenkamer: Rechtmatigheid bestedingen verder onder druk

woensdag 18 mei 2022 om 13.40
Van bijna vijf procent van alle verplichtingen die de rijksoverheid in 2021 aanging en die leiden tot uitgaven in de toekomst, staat de rechtmatigheid niet vast. Het gaat in totaal om circa € 15,5 miljard. De Algemene Rekenkamer stelt vast dat voor het derde achtereenvolgende jaar de tolerantiegrens van 1 procent is overschreden en noemt dit zorgwekkend.
Lees verder op accountant.nl »

Kabinet onderzoekt eigen juridische bijstand en advies

woensdag 18 mei 2022 om 13.02
Het kabinet heeft een commissie ingesteld die advocatendiensten aan de Staat gaat onderzoeken.
Lees verder op accountant.nl »

Eerste Verantwoordingsdag voor minister Kaag

dinsdag 17 mei 2022 om 17.46
Minister van Financiën Sigrid Kaag presenteert op 18 mei tijdens ‘Verantwoordingsdag’ de financiële stukken van het Rijk over vorig jaar.
Lees verder op accountant.nl »

Kabinet gaat herstructurering winkelgebieden financieel ondersteunen

dinsdag 10 mei 2022 om 16.52
Nederlandse gemeenten kunnen tot eind mei financiële ondersteuning aanvragen, om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers.
Lees verder op accountant.nl »

Kamerleden willen integriteit bewindslieden beter bewaken

maandag 9 mei 2022 om 17.01
De Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Laurens Dassen willen de politiek-bestuurlijke integriteit van bewindslieden en topambtenaren beter waarborgen. Daarvoor hebben zij samen een initiatiefnota ingediend.
Lees verder op accountant.nl »

Nieuwe meldingen mogelijke zorgsubsidiefraude bij bedrijven

woensdag 20 april 2022 om 16.11
Er zijn meldingen binnengekomen over nog eens 22 bedrijven die mogelijk misbruik hebben gemaakt van subsidie voor 'coronabanen in de zorg', meldt minister Conny Helder aan de Tweede Kamer. Daarmee zijn in totaal 54 organisaties in beeld die vorig jaar samen zo'n 15 miljoen euro aan subsidie ontvingen.
Lees verder op accountant.nl »

Rekenkamer: Aanpak zorgfraude is vooral vergaderen

donderdag 14 april 2022 om 16.59
De bestrijding van fraude met publiek zorggeld werkt in de praktijk niet of nauwelijks. De Algemene Rekenkamer spreekt van een zorgelijk gebrek aan daadkracht.
Lees verder op accountant.nl »

Rekenkamer: Belastingdienst corrigeert steeds minder bij inhuur zelfstandigen

woensdag 6 april 2022 om 12.24
De aanpak door de Belastingdienst van schijnzelfstandigheid bij inhuur van vakmensen in allerlei bedrijfssectoren komt niet van de grond. Dat stelt de Algemene Rekenkamer.
Lees verder op accountant.nl »

Accountants in de zorg: hoe kijken ze naar hun klanten? En omgekeerd?

dinsdag 29 maart 2022 om 17.32
Over zorginstellingen bestaat genoeg cijfermateriaal in de vorm van benchmarks en onderzoekpublicaties. Van accountantskantoren kennen we onder meer de jaarlijkse 'top 30'. Maar hoe onderscheiden kantoren die actief zijn in de zorgmarkt zich kwalitatief, naar hun klanten en onderling? En wat is het beeld dat zorginstellingen van accountants hebben? Jan Popping interviewde de partners van de belang
Lees verder op accountant.nl »

'Accountant' versloeg landelijke partijen bij gemeenteraadsverkiezingen

maandag 21 maart 2022 om 11.48
Lokale partijen waren op 16 maart de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Meest opvallend voorbeeld: de partij 'Echt voor Barendrecht', die in de Zuid-Hollandse gemeente liefst zestig procent van de stemmen haalde. Voormalig accountancystudent Lennart van der Linden voert de partij aan.
Lees verder op accountant.nl »

FTM: Zelfstandige lokale partijen hebben dubbel zoveel campagnebudget

woensdag 16 maart 2022 om 16.00
Zelfstandige lokale partijen beschikken gemiddeld over een campagnebudget van 9.820 euro. Voor lokale afdelingen van landelijke of regionale partijen is dat 5.058 euro. Driekwart van de partijen voert campagne voor minder dan 25 eurocent per inwoner
Lees verder op accountant.nl »

BDO marktleider in corporatiesector, marktaandeel kleinere kantoren toegenomen

dinsdag 15 maart 2022 om 09.00
Het marktaandeel van kleinere accountantsorganisaties in de corporatiesector is in 2020 toegenomen. Marktleider is net als in 2019 BDO. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage over de controlemarkt in de sector van de Autoriteit woningcorporaties (Aw).
Lees verder op accountant.nl »